سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ناتوی فرهنگی فرا روی جوانان بختیاری

بسم الله الرحمن الرحیم

 

بررسی

ناتوی فرهنگی

در جوانان بختیاری

 

چکیده :

   جهان در عصر انفجار اطلاعات قرار دارد و فرهنگ فن آوری اطلاعات ؛ لوازم و مقدمات خویش را می طلبد که امروزه جوانان ایران زمین با فرهنگ بیگانه در تقابل قرار دارند که ابزار و دفاع از هویت قومی و محلی و ساختار تشکلی فرهنگ بومی بر مبنای کرامات انسانی و مولفه های قومی و ارزشها استوار گردیده است که در تقابل با فرهنگ غرب که توسط فن اوری های اطلاعات همه روزه با این تصور که غرب مدینه فاضله و محل ارتقاء و اکمال کلیه خواسته های بشری با استفاده از تکنولوژی پیشرفته می باشد زندگی مرفه ای را برای بشریت به ارمغان آورده است که امروزه جوان ایرانی در این فکر قرار دارد که خواسته های و نیاز امروز در فرهنگ غرب حل شده است بطوریکه   با استفاده از همین فن اوری و تبلیغات بظاهر شیرین در غرب در تضاد با فرهنگ قدیمی و گذشته و عدم پویایی فرهنگ سنتی و گذشته محلی و عدم تبین مولفه های و ارزشهای اصیل قوم که مستلزم تقویت می باشد توسط رسانه ها و نهاد های ملی نه اینکه موجبات ترقی و احیاء فراهم نمی شود بلکه خود معرفی فرهنگ غرب بصورت ناخواسته قرار می گیر د و در این فضای نادرست جوان ایرانی از محوریت فرهنگ غرب بصورت ناخواسته الگو م می گیرد و قوم بختیاری که ریشه در اصالت ایرانی و اسلامی دارد متاثر از این فضای مصموم ضمن عدم برخورداری از فرهنگ بومی و محلی که مورد تعرض و عدم حمایت نهاد های دولتی قرار می گیرد از این مقوله مستثنی نبوده و فرهنگ غرب در تقابل با فرهنگ بومی نقش انکار ناپذیری دارد که می طلبد خانواده ها که نقش کلیدی و اساسی را برعهده دارند و هم انان هستند که با تربیت شایسته و هدایت ارشادی فرزندان خویش را در برابر هجمه ها مصونیت بخشند   واژ گان کلیدی : ناتوی فرهنگی ؛ خانواده ؛ فن اوری اطلاعات و تربیت

 

 

 

 پیشینه تحقیق

 در خانواده های موفق در برابر فرهنگ ناتوی ؛ کار ها فرهنگی زیادی صورت نگرفته است کارهای که منتشر شده اند نیز از جامعیت لازم برخوردار نبوده اند در این پرو پو زال سعی شده است نگرش جامعی به موضوع طرح شده داشته باشیم و از اعمال سلیقه شخصی پرهیز شده و شاخص های خانواده های موفق در برابر فرهنگ ناتوی با ترکیب به نگاه دین و تاریخ بختیاری که حامل پیاممد های اخلاقی و در دفاع از کیان اسلام و ایران نقش بسزاء و ارزنده ای داشته است مورد تبین قرار گیرد

 روش تحقیق

 این تحقیق به روش کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته است بدین معنا که ابتداء منابع متعدد اعم از کتاب رساله ها ی پژو هشی و مقالات و کلیه فعالیت های صورت گرفته در این قلمرو جمع آوری مطالعه و فیش برداری شده است سپس مطالب مورد نیاز استخراج و دسته بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .

 نتایج تحقیق

 در نتایج تحقیق بطور کلی در این مقاله علمی پژ وهشی می توانیم موارد ذیل را اشاره کنیم 1- نگاه اجمالی به تاریخ بختیاری 2- نقش خانواده و جامعه عشایری و چگونگی اعلام همبستگی در بختیاری 3- جهان در عصر فن اوری و اطلاعات قرار دارد فن اوری اطلاعات هم فرصت و هم تهدیدی برای جوان بختیاری و ایرانی و بنیاد خانواده بشمار می رود 4- در این مقاله بیست شیوهء برخورد خانواده موفق در مواجهه با پیامد های فن اوری اطلاعات و مقابله با فرهنگ ناتوی پیش بینی و مورد تبین و تشریح قرار گرفته است 5- مهمترین شاخصه ی خانواده موفق بختیاری در برابر فرهنگ ناتوی ؛ بیان رسالت و ارزشهای قومی و محلی که مبتنی بر دین مبین اسلام و اندیشه های حضرت امام (ره) و تبعیت از منویات مقام معظم رهبری می باشد که برای تربیت شایسته و درست نسل حاضر اعمال و ملکه نمودن ان از جانب والدین بر فرزندان است که خنثی کننده تمامی ناتو های فرهنگی بشمار می رود .

 مقدمه

n      رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع دانشجویان و دانشگاهیان در خصوص اجنتاب‌ناپذیر بودن تحولات در جوامع بشری، کنترل تحولات جهانی به دست صهیونیسم و سرمایه‌داری جهانی را خطری جدی خوانده و بیان داشتند: «باندهای بین‌المللی زر و زور که برای تسلط بر منافع ملت‌ها، سازمان‌های نظامی ناتو را تشکیل داده بودند، اکنون برای نابودی هویت ملی جوامع بشری و تحقق بیشتر اهدافشان در پی تشکیل ناتوی فرهنگی هستند تا با استفاده از امکانات زنجیره‌ای، متنوع و بسیار گسترده رسانه‌ای، سررشته تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها و ملت‌ها را به دست بگیرند که باید هوشیارانه، این مسئله را زیر نظر داشت». که تهدیدی با آن روبه‌رو هستیم، نه نظامی است و نه اقتصادی، مسیری که دشمن پیش گرفته، از جنس فرهنگی است و قصد از بین بردن هویت ما را دارد. ابزارهایش هم می‌تواند، ماهواره‌ و برخی از سایت‌ها اینترنتی، برخی از جریان‌های داخلی که مدتی حتی در بدنه روزنامه‌نگاران ما رسوخ کرده بودند و هفته‌های فرهنگی و هنری ما باشد.
وبرای مقابله با این موضوع باید ابتدا این هجوم باور شود، چون سال‌ها طول کشید که دولت‌مردان ما باور کنند چیزی به نام «تهاجم فرهنگی» که از سوی مقام معظم رهبری عنوان شد، وجود دارد. این باور بسیار مهم است و هم‌اکنون این فهم در بدنه فرهنگی و دانشگاهی و فرهنگ های بومی و جوامع محلی و قو میتی بی تاثی از این مقوله نبوده است  
مقابله با این یورش هم برخوردهای انفعالی نباید باشد. باید قدم به قدم مقابله کرد. باید اتاق فکری ایجاد کرد و برای این مقابله، مبانی نظری ترسیم کرد. این کار ابتدا باید در دانشگاه و حوزه انجام شود و آنها مبانی نظری را تعریف کنند. بعد هم این مبانی به سیاست‌گذاری، پروژه و اجرا ختم می‌شود.
خیلی از مؤلفه‌های انقلاب اسلامی هنوز هم نظریه‌پردازی نشده است و متاسفانه خیلی از ارزشهای قومیتی و دینی و محلی ما توسط بعضی از عوامل فرهنگی به بیراهه رفته و حتی برخی از روحانیت و مداح حان بی تاثیر از این موضوع نبودنده اند
برای مقابله با این تهاجم نباید اسلحه دست گرفت و سرکوب کرد،  وحتی: فیلم‌های وارداتی و سریال های خارجی حتی از جنس کره  برای ما تهدید است، کتاب‌های ترجمه برای ما تهدید است. بازی‌های یارنه‌ای برای ما خطر دارد. دروسی را که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، تهدید است. فعالیت‌های هنری که در این چند ساله شکل گرفته برای ما تهدید است، در نتیجه باید مبانی نظری برای این تهاجم فرهنگی اندیشیده شود.

***نقشه مقابله با «ناتوی فرهنگی» باید ترسیم شود
«ناتوی فرهنگی» غرب می‌بایست با ایجاد شورای فرهنگی و راهبردی به ترسیم نقشه مقابله با ناتوی فرهنگی که در آینده هجوم آن‌ها را خواهیم دید، پرداخت.
بطوریکه سلاح نظامی کاربرد موفقی برای کشورهای غربی نداشته است،کشورهای غربی با تشکیل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صدد بر آمدند که اقدامی پیش‌گیرانه را در دستور کار خود قرار دهند، اما با فروپاشی شوروی و رشد انقلاب اسلامی در ایران و ایجاد بینش اسلامی سیاسی در جهان این کشورها در برابر مقاومت مسلمانان متوسل به شیوه‌های مختلف تبلیغاتی، نظامی و سیاسی شدند که بحث نظامی آن را در کشورهایی چون لبنان، افغانستان، عراق و ... شاهد بودیم.
در همین راستا غرب به دنبال تشکیل مجموعه فکری منسجم بر آمده که از راه‌های فرهنگی و با به کار بردن ابزارهای تبلیغاتی و اقتصادی از اتحاد ملت‌ها جلوگیری و سلطه خود را به ملت‌ها تحمیل کند.
البته در گذشته هم تهاجم فرهنگی وجود داشت و غربیان به ملت ما شبیخون فرهنگی زده بودند، اما این ناتوی فرهنگی به صورت سازماندهی شده انجام می‌شود و آمریکا را به صورت یکپارچه با غرب متحد می‌کند. بنابراین مدیریت کلان کشور باید در زمینه‌ها فرهنگی به دست نخبگان حوزه و دانشگاه اداره شود. یعنی اگر غرب با تشکیل ناتوی فرهنگی می‌خواهد با کارآمدترین نیروهای خود هویت ملت‌ها را مورد هجمه قرار دهد و مهلک‌ترین ضربه‌ها را وارد کند، ما هم باید در صدد شکل‌گیری یک مقاومت فرهنگی باشیم تا بتوانیم این تهاجم را خنثی کنیم.
پرداخت.
در هشت سال گذشته نه تنها مقابله‌ای با تهاجم فرهنگی از سوی غرب انجام نشد، بلکه جریان‌هایی هم در داخل کشور همسو با این هجمه‌ها حرکت کردند و بنابراین علاوه بر آمریکا، غرب هم همسو با این جریان توانست پایگاه‌هایی در میان برخی از چهره‌های فرهنگی ایجاد کند و برخی از برنامه‌های خود را در کشور عملی کند، البته در آن زمان ناتوی فرهنگی ایجاد نشده بود و هر یک از کشورها منافع خود را در این ملت‌ها می‌دیدند، اما با حرکت‌هایی که در این چند ماه اخیر انجام شد، از جمله ترسیم کاریکاتورهای پیامبر اعظم و ... دیدیم که غرب به سمت یک برنامه‌ریزی همه جانبه حرکت می‌کند، تا همسو با آمریکا و صهیونیست‌ها باشد.
رایزنان فرهنگی سربازان خط مقدم فرهنگ ایران هستند که باید علاوه بر شناسایی به خنثی‌سازی و انجام حرکت‌ها رو به جلو بپردزاند

.

 

1- تربیت شایسته

 تربیت

2-تثبیت ایمان و تقوی الهی

 اگر پدر و مادر با استفاده از همان شیو های سنتی خودش نماز و رو زه را بجای اورد بر حسب وراث فرهنگی فرزند خود نیز بر چنین رویهای اصرار دارد و حتما" سعی خواهد کرد که حتی المقدور تا رسیدن به سن تکلیف اقدامات مقدماتی در راستای واجبات انجام دهد چه بسا پدران و مادرانی که فرزندان خود را به امر واجبات تشویق نموده و انها را در مراسمات معنوی همراهی کنند نقش بسزایی در تثبیت فرهنگ اسلامی دارد

3 فراگیری ارزشهای اسلامی

4- الگو قرار دادن زندگانی پیامبران و ائمه (ع) برای فرزندان

5- فراگیری تاریخ ملی و اسلامی و بختیاری و ارزشهای تاریخی مرتبط با این قوم

 

 1

 

 

 

 

 

 


» نظر