سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ناتوی فرهنگی فرا روی جوانان بختیاری 2

6- مکان و محیط های اجتماعی و تهدید ها پیش روی جوان بختیاری

 امروز جوان بختیاری  از ارزشهای قومی خود فاصله گرفته است و حتی حاضر نیست لباس با وقار ایلی خودش را بپوشد حرکت تاریخی نماینده اردل اقای حیدری حرکت فرهنگی بود اما ادامه نداشت امروزه در مراسم عروسی های بختیاری کمتر کسی لباس محلی می پوشد و جوان ایرانی و بختیاری فکر می کند با استفاده از مدل لباس غرب دارای فرهنگ است و از طرفی دیگر اسیب های فرهنگی بحدی جدی است که   اگر مسلئله ادیان جعلی در ایران رایج می بود خیلی زود جوان ایرانی اسیر می شد و خلاصته" به مواردی از محیط اجتماعی اشاره می کنم

1- تقویت مذاهب ملحدی چون بهائیت در کشور

اسیب جدی به جوانان ایرانی که خوشبختانه جوان بختیاری از این مقوله در امان بوده است

 2- واردات قرص‌های شادی آور، مشروبات الکلی و  تریاک و ..

 که بیشترین سهم در اسیب پذیری جوان بختیاری استفاده از تریاک بوده است که خوشبختانه مشروبات الکلی در جوامع بختیاری اثر گذار نبوده است

3--  از اسیب های جدی ناتوی فرهنگی است  مهم‌ترین اقدام ناتوی فرهنگی ایجاد اختلاف و شکاف  در ایران و اسلام و رودر رو قرار دادن اقوام و جوامع محلی  است  بطوریکه ،‌ نیازمند تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی کشور  برای مقابله با این پدیده هستیم

4-- و ناتوی فرهنگی در برخی مواقع می تواند هم یک فرصت برای ما باشد، می‌تواند تهدید هم باشد که اگر ما در راستای ساماندهی و آرایش ظرفیت‌ها فرهنگی خود اقدام نکنیم، ضرر خواهیم کرد.
 غرب سعی می کند با رخنه در فرهنگ بومی و محلی و کشور ایجاد چند دسته‌گی و تقابل و تضارب را فراهم کند . این می‌تواند از یک حرکت فرهنگی آغاز شود و به یک عملیات نظامی ‌انجامد، چنانکه در عراق آن را شاهد بودیم. ، تهاجم فرهنگی با تحمیل باورها، اخلاقیات و هویتی جعلی و غیراسلامی و استکباری در کشورهای در حال توسعه، همراه است و سعی می‌کنند با استفاده از برتری‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی خود به مبانی و افکار و ارزش‌های ملت‌ها هجوم بیاورند و با نفی و ترد ارزش‌های آن‌ها حاکمیت خود را تثبیت و ارزش‌های مطلوب خود را تحمیل کنند.
5- فضای تساهل و تسامحی که در دولت‌های گذشته حاکم بود، زمینه نفوذ فرهنگ بیگانه را در کشور حاکم کرد،

 فعالیت‌های فرهنگی ما لاکپشتی است،

 

7 ارزش نهادن نهاد های اجتماعی به مقوله فرهنگ بومی و محلی 

8- ضرورت تحقیق و آزمایش برای دوست یابی

9- تاثیر بازی های محلی و جلوگیری از اعتیاد 

10 سیاست و سیاست زدگی و بی اعتمادی به جناح های سیاسی

11- شیوه برخورد خانواده ی موفق در مواجهه با پیامد های فناوری اطلاعات و مقابله با ناتوی فرهنگی

12 تبین صله ارحام بعنوان یکی از شاخص های فرهنگی در قوم بختیاری

13- تبین ارادت به سادات در قوم بختیاری

14 تبین نقش بختیاری ها در انقلاب

15 تبین و تشریح فرهنگ عاشورا از سوی والدین برای فرزندان بختیاری

16 احیاء و تقویت غیرت دینی در فرزندان بختیاری

17- احیاء و تقویت استراتژی انتظار در فرزندان بختیاری

18- بهره گیری از سلاح قدرتمند نماز در فرزندان بختیاری

19  تبین نقش دائمی احترام به بزرگان توسط فرزندان بختیاری

20- افزایش اگاهی و بروز شدن اطلاعات والدین نسبت به فرهنگ ناتوی

21-   را هکارهای مقابله با ناتوی فرهنگی در کشور و جوانان «ناتوی فرهنگی

 برای مقابله با تهدیدهای «ناتوی فرهنگی» می‌بایست «اوپک فرهنگی» تشکیل شود.
«ناتوی فرهنگی» نشانگر تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی دشمنان و آنهایی است که اسلام را مانع جدی اهداف خود می‌دانند،
و به نوعی ظرفیتی‌ را ایجاد کنیم که با تبین فرهنگ بومی ایرانی و اسلامی همه اقوام بتوانند از فرهنگ خود استفاده نموده  در کنار هم قرار گیرند.

 باید تلاش کرد زمینه‌های وحدت ملل اسلامی را پدید آورد تا بتواند تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی کشور در مقابله با استکبار باشد.

***مقابله با «ناتوی فرهنگی» پیرایش چهره فرهنگی کشور را طلب می‌کند
پیرایش چهره فرهنگی کشور یکی از راه‌های مبارزه با «ناتوی فرهنگی» است، چون بسیاری تهاجم فرهنگی را یک توهم می‌دانند.

و دستگاه‌های فرهنگی می‌بایست پایه‌های ایمان روشن‌بینانه و به دور از خرافه را در ذهن نسل جوان تقویت و ایمان به دین، انقلاب، استقلال کشور و آینده‌ای روشن را در دل و ذهن مردم استوار کند.
انقلاب اسلامی یک حرکت فرهنگی است، اما متاسفانه در سال‌های گذشته فرهنگ در بین سیاستگذاران مغفول بوده و این افراد با طرح بهانه‌هایی چون وجود جنگ تحمیلی، توسعه سیاسی و سازندگی توجهی به فرهنگ نداشتند. این کار باعث فرار مسئولان از اهتمام جدی به فرهنگ شد و در نهایت رهبری نگران هستند که دولت جدید هم با اولویت دادن به مسایل اقتصادی و سیاسی، باعث به فراموشی سپرده شدن مقولات فرهنگی و غفلت از توطئه‌‌های فرهنگی غربی‌ها تحت نام «ناتوی فرهنگی» شوند.
توسعه بدون توجه به موضوعات انسانی و اجتماعی توسعه‌ای ناقص است و پیرایش چهره فرهنگی کشور هم مستلزم یک عزم جدی استبطوریکه در برنامه چهارم توسعه به محورهای توسعه فرهنگی اشاره و تاکید شده است که دولت باید به اعتلای معرفت و بصیرت دینی در سایه قرآن و اهل بیت، تقویت فضایل اخلاقی، تقویت روحیه ایثار و شهادت، تقویت وحدت ملی و مقابله با تهاجم فرهنگی توجه کند.

بیداری و روشنگری راه مقابله با «ناتوی فرهنگی» است

--  عزم همگانی نیازمندیم و باید به یک خودباوری فرهنگی رسیده و آن را حفظ کنیم.
-- تهاجم فرهنگی را در غالب پوشش لباس‌ها، مدل‌ها
-- استحاله فرهنگی اصیل ایرانی و رهکار ان پی بردن به اصالت اولیه مقدم بر اصالت ثانوی  برای جلوگیری از هجوم و رقابت با فرهنگ بختیاری از طرف خرده فرهنگ های محلی
- در دوران صدر اسلام هنگامی که جنگ میان کفار و مسلمانان رخ می‌داد، ---علاوه بر جنگ، کفار اسلام و مسلمانان را تحریم می‌کردند و می‌آمدند برنامه‌های خود را در قالب متون دینی پیدا می‌کردند و در این بین اقدامات پیشگیرانه باعث شد که مردم الگوهای اصیل اسلامی را بشناسند.
باید سهم اصیل فرهنگی خود را در نظر گرفته و وارد عمل شویم. در آن دوران برای گسترش اسلام و پیروزی انقلاب همه بسیج شدند و باید همه در دفاع از دستاوردهای فرهنگی تلاش کنند و مسئولان نیز در این باره باید برنامه‌هایی ندارند و صدا و سیما خود مبلغ فرهنگ غرب است   نه کمک به پویایی فرهنگ بختیاری و محلی
-- هم‌اندیشی، حمایت و نظارت نیازمندیم و هنر را در اختیار گسترش فرهنگی و اسلامی قرار دهیم

- باید تلاش کنیم تا به یک خودباوری برسیم و بدانیم که فرهنگ اصیلی را داشته و باید آن را حفظ کنیم. باید همه امکانات را برای مقابله در اختیار بگیریم.
-- ماندگاری فرهنگ اصیل ایرانی

n      

--: دین اسلام الگویی است برای مقابله با تهاجم فرهنگی.

 

 نتیجه

 

 منابع مورد استفاده


» نظر