سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهید یدالله کلهر

شهید یدالله کلهر

یدالله به سال 1333 در روستای «بابا سلمان» از توابع شهریار، در خانواده ای متوسط و مذهبی زاده شد. عشق به خاندان اهل بیت و ائمه اطهار از همان دوران کودکی با تمام وجودش عجین گشت و از او مردی با احساسات ناب مذهبی ساخت، به طوری که پیش از رسیدن به سن بلوغ شرعی و تکلیف، به نماز می ایستاد و در مساجد و محافل دینی شرکت می کرد.
در سن هفت سالگی قدم در راه مدرسه و تحصیل می گذراد و با بهره مندی از هوش و استعداد خوب دوره ابتدایی را با نمره های عالی و رتبه ممتاز در زادگاه خود به پایان می رساند. وی برای ادامه تحصیل مجبور می شود به شهریار برود چرا که دوره متوسطه در روستا نبود. در یک? از دبیرستان های شهریار به تحصیل می پردازد. او که در جستجوی معرفت دینی بود، همزمان با تحصیل، به مطالعه کتب دینی رو می آرود از این رو، با شهامت و توان فکری خوب، با گروه «ضاله بهائیت» به بحث می پردازد. جثه درشت و قوی و اندیشه سالم از او چهره ای جذاب می ساخت و به خاطر جوانمردی و منش والایش، زبانزد بود. یدالله کلهر اوقات فراغت خود را به مطالعه , ورزش و تفریحات سالم محلی می پرداخت وی تحصیلات خود را تا سوم متوسطه ادامه می داد، ولی به دلیل دوری روستا از شهر و سخت? رفت آمد مجبور به ترک تحصیل شد.


» نظر

شهید مصطفی اردستانی

شهید مصطفی اردستانی 

شهید مصطفی اردستانی

آن روز، قاسم‌آباد بر خود می‌بالید که گهواره طفلی شده است که فردا روز، آسمان را در سیطره مردانگی خویش فرو می‌برد.

مصطفی نام گرفت تا در صف سربازان روح‌الله، بت‌شکنی  را در تارک آخر‌الزمان به تکرار در آورد. ورامین، نقطه آغاز حیات علمی او شد سربازی که رفت، در قالب سپاه دانش، رسالت تعلیم را بر دوش گرفت و نهال بیداری را در دل مردم اسفراین کاشت.

سال 1350 زاویه دید او آسمان را نشانه رفت و دانشکده خلبانی را برای فردایی که افق رهایی را برایش ترسیم می‌کرد، برگزید. او از همان آغاز می‌دانست که روزی می‌باید برای سلاله‌ای از نسل زهرا(س) آسمان را در نوردد و سینه دشمنان را بشکافد. آموزش مقدماتی را در ایران به پایان رساند و برای تکمیل دوره به آمریکا رهسپار شد و عقاب تیز پرواز آسمان، همان‌جا توانست به جرگه خلبانان بپیوندد، با عزمی استوار به وطن بازگشت؛ اراده‌ای که چندی بعد در لبیک به امام تجلی یافت. او از همان آغازین روزهای فعالیت‌ به عنوان خلبان هواپیمای «اف- پنج» فعالیت خویش را در جبهه‌ای دیگر آغاز کرد؛ جبهه‌ای که مردی می‌طلبید چون مصطفی اردستانی که شعله‌های انقلاب را در دل جوانان زنده دارد.


» نظر

شهید محمدباقر حسینی لواسانی




شهید محمدباقر حسینی لواسانی

بیست و دوم بهمن سال 1322 هجری شمسی،‌ در خانواده ای روحانی و در محله قدیمی سنگلج تهران، کودکی به دنیا آمد که پدرش سید محمدرضا، نام محمدباقر را برای وی انتخاب کرد و مادرش نیز نام حسین را برای او برگزید که در محافل خانوادگی و در جمع دوستان او را با همین نام می خواندند.

دوران تحصیلات ابتدایی را در دبستان «عنصری» واقع در محله درخونگاه و دبستان «نظامی» در محدوده میدان حسن آباد و مقطع متوسطه را در دبیرستان «دارالفنون» گذراند.

همزمان با تحصیل علوم جدید، فراگیری علوم و معارف اسلامی را آغاز کرد و پس از یادگیری زبان و ادبیات عرب در مدرسه محمدیه تهران و همچنین وجود گرایش فراوان موروثی از اجداد مادری مانند: مرحوم آیت الله حاج ملاهادی مدرس تهرانی، مرحوم حاج حسن داماد و مرحوم حاج شیخ احمد کنی و جد پدری اش مرحوم آیت الله آقا سید زین العابدین لواسانی مدرس حوزه های علمیه نجف اشرف و تهران و پدرش آیت الله حاج سید محمدرضا(حاج سید فخرالدین) لواسانی، خیلی زود توانست به زبان عربی تسلط پیدا کند و همین امر موجب پیشرفت و تبحر او در فقه و اصول، کلام و فلسفه اسلامی شد و طی 15 سال با معارف اسلامی کاملاً‌ آشنایی پیدا کرد.


» نظر

استاد شهید آیت الله مطهری

استاد شهید آیت الله مطهری

استاد شهید آیت الله مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان  واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان می گشاید. پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی می پردازد. در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. در سال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود در حالی که به تازگی موسس گرانقدر آن آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ آن آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمد تقی خوانساری به عهد گرفته اند.


» نظر

شهید سیدمجتبی نواب صفوی

شهید سیدمجتبی نواب صفوی

شهیدسید مجتبی میرلوحی که بعدها به نواب صفوی شهرت یافت در تاریخ 17/7/1330ه .ش. یک سال قبل از به حکومت رسیدن رضاشاه در خانی آباد؛ یکی از محلات جنوب تهران در خانواده ای روحانی چشم به جهان گشود. مادرش خدیجه بیگم نواب صفوی؛ علویه ای پاکدامن از خاندان اصیل صفویان بود. پدرش سید جواد میرلوحی از سادات گرانقدر و اصیل موسوی میرلوحی اصفهان بود. سید جواد میرلوحی، مردی فاضل، روحانی، غیرتمند و ظلم ستیز بود که به تدریس و آموزش علوم اسلامی اشتغال داشت . سید مجتبی تحصیلات ابتدایی خود را از مدرسه ی حکیم نظامی تهران آغاز نمود. در مدرسه به خاطر هوش سرشارش شاگردی زرنگ بود. او از همان کودکی به قوانین اسلام پایبند بود و به روحانیت تمایل داشت. در واقعه ی کشف حجاب حدود 11 الی 12 سال بیشتر نداشت ولی با خانم های بد حجاب به شدت برخورد می کرد. سید مجتبی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در دبیرستان صنعتی آلمانی ها مشغول ادامه تحصیل شد.


» نظر